Aile hekimleri ve sağlık çalışanlarından 'balonlu' eylem

16.05.2022 - 11:13

Aile hekimleri ve sağlık çalışanları, özlük hakları ve iş güvencesi için İstanbul’da eylem yaptı.

Kadıköy Meydanı’nda bir araya gelen aile hekimleri ve sağlık çalışanları adına konuşan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHED) Başkanı Dr. Kemal Noyan, “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği yeni sorunlar çıkarmayı hedeflemektedir” dedi. Noyan, hekimlerin önemli sorunlarından birinin ‘sağlıkta şiddet’ olduğunu belirtti. Hekimlerin düşük motivasyonlarının diğer sebebinin de ‘ekonomik koşullar’ olduğunu söyledi. Aile hekimleri ve sağlık çalışanları, kendilerine verilen ancak yerine getirilmeyen vaatleri temsil eden siyah balonları gökyüzüne bıraktı.

Aile hekimleri ve sağlık çalışanları, bugün Kadıköy’deki Atatürk Anıtı önünde toplanarak 2021 yılında çıkarılan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği, sağlıkta şiddet, hekim ve sağlık çalışanlarının ekonomik koşullarına ilişkin taleplerini dile getirdi. Aile hekimleri ve sağlık çalışanları adına konuşan Kemal Noyan özetle şunları söyledi:

“Bizlere ‘giderseniz gidin' dendi. Bizlere 'Hakkınız ödenmez' dendi. Evet, hakkımız ödenmedi. Bizler maalesef şiddete maruz kaldık. Biz, hiçbir yere gitmiyoruz. Bizler sağlık çalışanları olarak, hekimler olarak, ebeler olarak, hemşireler olarak tüm olumsuz koşullara rağmen görevimizin başındayız. 

Hekimler ve tüm sağlık çalışanları olarak bizler, hak arama mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz. Artık tutacağınıza hiç inanmasak da verdiğiniz sözleri hatırlatacağız. 30 Haziran’da, Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin kara gün yıl dönümünde yine Sağlık Bakanlığı’nın önünde olacağız. İş bırakmalara devam edeceğiz. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız, durmayacağız, yılmayacağız. Bizler, bu mücadeleyi kazanacağız. Antidemokratik mevzuatlarınıza kararlılıkla karşı çıkacağız.”

Tek istediklerinin kendilerine demokratik bir yaklaşım gösterilmesi olduğunu belirten Dr. Noyan, kendilerine verilen vaatlerin ve sözlerin birer balon gibi uçtuğunu söyledi. Sağlık çalışanları, ellerindeki siyah balonları, kendilerine verilen sözlerin uçup gittiğini anlatmak için gökyüzüne bıraktı.



Bültene kayıt ol