Öz Sağlık-İş Sendikası'ndan grev kararı

22.04.2022 - 10:48

Öz Sağlık-İş Sendikası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında 26 Ekim 2021 tarihinden bu yana yürüttüğü müzakere sürecinin sonuna geldiğini, 29 Nisan’da greve başlayacaklarını açıkladı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanı Devlet Sert, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, işveren sendikası TUHİS’in uzlaşmaz tavrı nedeniyle Öz-Sağlık-İş'in greve gitmeye karar verdiğini, ilk grev kararı ilanının Ankara’da Saray Yaşlı Bakımevine asıldığını belirtti.

Sendikadan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sendika, işveren sendikası TUHİS ile Ekim 2021 tarihinden bu yana yürüttüğü müzakere sürecinde üyeleri için önem arz eden ancak anlaşma sağlanamayan maddeler nedeniyle greve gitme kararı aldı.

Pandemide ailelerinden uzak kalarak, tüm zor şartlara rağmen 7-10-14-21-30 gün sabit vardiyada çalışan, devletin emanetinde olan yaşlı, engelli, çocuk ve kadınlara hizmet eden sosyal hizmet işçiler sadece insan onuruna yakışır bir yaşam istiyor.

Bunun bilincinde olarak çıktığımız bu yolda, üyelerimizin taleplerinin karşılık bulması, onlara huzurlu bir çalışma ortamı sağlamak üzere hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile müspet görüşmeler yapılmış olmasına rağmen işveren sendikası (TÜHİS) ile anlaşma sağlanamamıştır.

81 ilde eş zamanlı gerçekleştireceğimiz grev ile sosyal hizmet işçilerinin hak mücadelesine öncülük ödüyor, işçisinin emeğinin yok sayılmasına ve görmezden gelinmesine karşı çıkıyoruz."

Öz Sağlık-İş Sendikası, sosyal hizmet işçilerinin sesini duyurmak için Twitter etkinliği düzenledi. 21 Nisan Saat 21.30 itibariyle başlayan Twitter etkinliğinde, #GreveBaşlıyoruz hashtag’ı ile yaklaşık 250 bin tweet atıldı.



Bültene kayıt ol