Antikapitalist Çalışanlar: Birleşen ve mücadele eden işçiler kazanıyor

27.01.2022 - 17:07

Trendyol kuryelerinin kazanımla sonuçlanan zaferi ve sürmekte olan bir dizi mücadele üzerine  Antikapitalist Çalışanlar'ın açıklaması:

Düşük ücretlere ve ağır çalışma koşullarına karşı mücadele eden Trendyol kuryelerinin zam talepleri kabul edildi, maaşlarına yüzde 38 oranında zam yapıldı. Emekçilerin ücreti 12 bin 500 TL oldu. İşçiler, bu kararı Trendyol Genel Merkez önünde, "Direne direne kazandık" sloganıyla kutladı.

Öncelikle Trendyol kuryelerinin mücadelesini ve zaferini kutlar, tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

İşçiler, emekçiler ağır sömürü koşullarında, açlık sınırındaki ücretlerle çalıştırılıyorlar. Ortalama ücretler, artık asgari ücret seviyesinde. Hatta kayıtsız çalıştırılan işçilere asgari ücretin de altında ödemeler yapılıyor.

Bir yandan da yüzde 20’lere varan işsizlik söz konusu, sendikalaşmak isteyen, hakkını aramaya çalışan işçiler işten atılıyor. 

Bütün bu saldırılara karşı tek tek işyerlerinde gelişen mücadelelerin birleşmesi gerekir.

Şimdi Aras Kargo ve Sürat kargo işçileri mücadeleye başladı. BBC işçileri grevde, Farplas işçileri sendikalaşmaya çalışıyor, maden işçileri yürüyüşler yapıyor. Sağlık çalışanları nöbet eylemine başladı.

Patronların, hükümetin işçi sınıfına saldırılarını boşa çıkarmak, insanca yaşayacak bir ücret almak, insanca koşullarda çalışmak, sendikalaşma hakkımızı kullanmak için güçlü, birleşik, kitlesel eylemler örgütlemeliyiz.

Birleşen işçiler yenilmez!

Direne direne kazanacağız!

 



Bültene kayıt ol