Xiaomi Salcomp’ta işten atmalar devam ediyor, işçiler direniyor

15.09.2021 - 19:44

Salcomp’ta gece vardiyasına gelen işçiler kapıda işten atıldığını öğrendi.

Ellerinde işten atılanların listesi bulunan güvenlik görevlileri isimleri kontrol ederek işçileri içeri aldı.

İşten atılanlar patron sözcülerine "İşe alırken görüşüyordunuz, işten çıkarırken  neden görüşmeye çağırmadınız. İşten atmanın da bir kuralı olur, fabrika girişinde işten çıkarıldınız demekle olur mu? Biz ne yaptık, cezamız mı var, tutanak mı tutuldu?" diyerek tepki gösterdi.

İçeri alınmayan işçiler hep birlikte içeri girmek isteyince güvenlikle arbede yaşandı.

Arbede sırasında işçiler arasında bayılanlar oldu.

İşçilerin kapıya yüklenmesi sonucunda vardiyaya gelen işçiler içeri girdi.

Türkiye'nin pek çok ilinde Salcomp Xiaomi işçileri için dayanışma eylemi yapılıyor

İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa'da Türk Metal Sendikasının çağrısıyla, sendikalaştıkları için işten atılan Salcomp Xiaomi işçileri için dayanışma eylemi yapıldı.

Eylemlerde, atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınarak toplu sözleşme görüşmelerine başlanması talep edildi.

İstanbul’da Cevahir AVM önünde yapılan eyleme Türk-İş’e bağlı sendikaların yöneticileri de destek verdi. Burada konuşan Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Ali Akman, “Sadece sendikal örgütlenme hakkını kullandığı için işten atmanın ağır cezası vardır. Ama ne yazık ki, bu cezalar bugüne kadar hep kağıt üzerinde kaldı. Ama kimse bunun rehavetine kapılmasın” dedi.

Ankara Optimum AVM’de yapılan açıklamada konuşan Türk Metal Sendikası Ankara 1 No’lu  Şube Başkanı İbrahim Biçer, “Başka yerde kabul ettikleri çağdaş endüstriyel ilişkileri bize çok görüyorlar. Orada işçinin hakkını tanırken, burada hak cinayeti işliyorlar. Orada direnen kardeşlerimize sesleniyorum: Sizler bizim gururumuzsunuz. Verdiğiniz ekmek ve onur mücadelesinde asla yalnız kalmayacaksınız” diye konuştu.

İzmir’de Gaziemir Optimum önünde yapılan açıklamaya Türk Metal İzmir Şube yönetimi, üye işçiler, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve Türk-İş’e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı. İşten atılan işçilerin en temel anayasal hakkını kullandığı için açlığa mahkum edildiğini söyleyen Türk Metal İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal, “Kalanların üzerindeki baskı, yıldırma ve tehdit de devam ediyor” dedi.

Türk Metal Sendikası Bursa Şubeleri, Xiaomi işçileri için Bursa’da Xiaomi’nin bulunduğu Sur yapı AVM önünde basın açıklaması yaptı.



Bültene kayıt ol