Memur-Sen'in teklifi kamu emekçilerini kızdırdı

26.07.2021 - 13:02

4 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili sendika Memur-Sen'in ücret talebi belli oldu.

1 milyondan kamu emekçisinin üyesi olduğu konfederasyon, ücretlere şimdi 600 lira zam yapılmasını istedi. 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talep etti.

130 binden kamu emekçisini temsil eden KESK ise ücretlerin 952 lira yükseltilmesini, gelecek sene ise yüzde 43 zam yapılmasını savunuyor.

Memur-Sen toplu sözleşme teklifini sosyal medya hesaplarından duyurdu. Yorum birçok kamu emekçisi bu talepleri kabul edilemez buldu. Aralarında Memur-Sen üyelerinin bulunduğu çalışanlar 600 lira artışı eleştirip, bu rakamın ücretlerdeki kayıpları gidermekten uzak olduğunu söyleyerek 1000 TL artış gerekir dedi. Bazı yorumcular ise iktidara yakın konfederasyon yönetiminin taleplerinin çok altında bir anlaşmaya gideceğini yazdı. 

Yetkili sendika, TÜİK kaynaklı resmi enflasyon baz alırken, bağımsız araştırmacılar Türkiye'de gerçek enflasyonun yüzde 40'ın üzerinde olduğunu söylüyor ki bu resmi verilerin 2 katından daha fazla. KESK'in talebi olan yüzde 43, gerçek enflasyon araştırmalarına dayanıyor.

Kamuda toplu sözleşmelerden işçiler, memurlar, emekliler, sözleşmeliler adına iyi sonuçların çıkabilmesi, işyerlerinde birleşik mücadele verilmesine bağlı gözüküyor.



Bültene kayıt ol