Polis, sendikaların 'Mafya-sömürü düzenine karşı mücadele' pankartını engelledi

15.06.2021 - 17:41

KESK, DİSK, TMMOB, Ankara Tabip Odası ve Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın 15-16 Haziran direnişinin yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, polis “Mafya-Sömürü Düzenine Karşı Mücadelemiz Sürüyor” pankartının açılmasını engelledi.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın 15-16 Haziran direnişinin 51. yılında yapmak istediği basın açıklamasında mafya karşıtı pankarta izin verilmedi.

Ankara Ulus Meydanında yapılan basın açıklamasında açılan “Mafya-Sömürü Düzenine Karşı Mücadelemiz Sürüyor” pankartı polis tarafından engellendi. Emniyetin herhangi bir gerekçe öne sürmeden pankartı kaldırması tepkilere neden oldu.

Ardından “Özgür ve Eşit Bir Geleceği Emekçiler Kuracak” yazılı bir pankart açılarak basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Haklarımızı, yaşamlarımızı ve memleketimizi nasıl savunacağımızı tarihimizden biliyoruz. Bundan 51 yıl önce, 15-16 Haziran 1970’de ayağa kalkan işçi sınıfından, emekçi dayanışmasından dersler almamız gerekiyor. 15-16 Haziran; güdümlü sendikacılığa başkaldırıp, direnen işçi sınıfının gerçek sendikal haklarını savunduğu muazzam bir direniştir. Sınıf ve kitle sendikacılığını bastırmak isteyen dönemin hükümeti ve patronların isteğine, hilelerine diz çökmeyen, boyun eğmeyen mücadele ve dayanışmanın adıdır” denildi. 15-16 Haziran 1970’teki onurlu direnişin işçi sınıfının birliğinin, dayanışmasının ve mücadelesinin sembolü haline geldiği belirtilen açıklamada, bugünün de işçi sınıfı ve tüm emekçiler için bir kez daha “artık yeter” deme günü olduğu ifade edildi.

Mafya liderlerinin gündemi belirlediği, çürümüşlüğün her yanı bir kanser hücresi gibi sardığı belirtilen açıklamada, “Mafya, siyasetçi, bürokrat, sözde gazetecilerin kurduğu çıkar ilişkileri halkın ekmeğini çalıyor, nefes almasını engelliyor. Toplumun canını, malını, haklarını tehdit ediyor. Mafya’ya, çıkar çetelerine teslim edilmiş yaşamları bize dayatmaya kimsenin hakkı da yok, gücü de yetmez. Emekçiler eşit, özgür, demokratik ve insanca yaşayabilecekleri bir dünyayı mutlaka kendi elleri ile kuracaktır. Sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için başta sağlık, eğitim, gelir haklarımız olmak üzere tüm sendikal-demokratik haklarımız için birlik olalım, güçlü olalım, mücadeleyi büyütelim!" denildi. 



Bültene kayıt ol