İZBAN’ın grev kırıcılığına mahkeme engeli

Demiryol-İş ile İzmir’deki İZBAN A.Ş. arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan grevde, işverenin grev kırıcılığını mahkeme durdurdu.

10 Aralık’tan beri grevde olan İZBAN işçilerinin bağlı olduğu Demiryol-İş Sendikası, İZBAN yönetiminin grev kırıcılığı karşısında Karşıyaka 1. İş Mahkemesi’ne başvurdu. İşçiler ile İZBAN avukatlarının katıldığı duruşmada Demiryolu İşçileri Sendikası Avukatı Orçun Çelik, işverenin grevi kırmak amacıyla iş yerindeki makinistler grevde olduğu halde alt işverenden temin ettiği 7 sürücü eğitmenle aralıklı seferler başlattığını belirterek, bu durumun 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası’nın 68. maddesine aykırı olduğunu savundu. Çelik, grev süresince çalıştırılan 7 personelin 4/C statüsünde emekli olduğunu da belirterek, “Adaletin tesis edilmesi, kamu yararından daha önemlidir. Tedbir kararı verilerek seferlerin durdurulmasını talep ediyoruz” dedi.

İZBAN’ın avukatı Emre Limoncuoğlu ise grev öncesi 273 sefer yapıldığını ifade ederek, “Şimdi ise 48 sefer yapılmaktadır. Bunda grev kırma amacı yoktur” diye konuştu.

Seferler tamamen duracak

Mahkeme, İZBAN tarafından yapılan seferlerin hukuksuz olduğuna hükmetti. Mahkeme, ek seferlerin iş ve yolcu güvenliğini de tehlikeye attığını belirtti.

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından İZBAN seferleri tamamen duracak.

İzmir’de toplantı: Grevci İZBAN işçileri mücadelelerini anlatıyor​

ilginizi çekebilir

52f40482-a166-4d3f-87d6-ea8e043153b4
Şenol Karakaş ile yeni çözüm sürecine dair röportaj
74500090_1006
PKK’nin son açıklaması: Süreç devam ediyor, ama nasıl?
223252
Medeni haklarımızdan vazgeçmiyoruz!