Kadıköy ırkçılığa geçit vermiyor

07.02.2015 - 20:45

Kadıköy’de cumartesi günü ırkçılık karşıtları kalabalık bir şekilde stant açarak ırkçılara ve faşistlere propaganda alanı vermedi.

Kadıköy’de bir grup faşist, 22 Şubat’ta Hocalı katliamının yıl dönümünü bahane ederek “Ermeni terörüne lanet mitingi” adı altında ırkçı bir miting düzenleyecek. Miting günü yaklaşırken Kadıköy’de ırkçı stantlar, duvar yazılamaları ve afişler artmaya başladı. Duvarlara “Ya Türksünüz ya piç” yazan faşistler bildirilerini ise bir süredir çarşı içindeki Ermeni ve Rum kiliseleri önünde stant kurarak dağıtıyordu.

Faşistlerin kilise önünde stant kurarak kiliseye gelenleri taciz etmeleri üzerine Kadıköy’de politik faaliyet yapan birçok örgüt, dayanışma, grup ve aktivist bir araya gelerek Kadıköy’de Irkçılığa Geçit Yok İnisiyatif’ini oluşturdu.

Cumartesi günü faşistlerin stant açmasını engellemek için Rum ve Ermeni kiliseleri önünde stant açan 30 kadar ırkçılık karşıtı, gün boyu yüzlerce bildiri dağıtarak ırkçı mitinge izin verilmemesini talep eden bir imza kampanyası başlattı.

Faşizm ve ırkçılık karşıtları önümüzdeki hafta sonu da kiliselerin önünde stant açarak faşistlere propaganda alanı vermeyecekler.



Bültene kayıt ol