“Onur Yürüyüşü’ne katılanları tehdit” davasının ilk duruşması yarın görülecek

17.05.2017 - 11:27

Onur Yürüyüşü'ne katılacakları tehdit eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek.

2016 LGBTİ+ ve Trans Onur Yürüyüşü'ne izin vermeyecekleri tehdidinde bulunan Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında İstanbul Onur Haftası üyelerinin yaptığı suç duyurusu üzerine açılan davanın ilk duruşması yarın Kartal Adliyesinde görülecek.

KaosGL'de yr alan habere göre; Alperen Ocakları Başkanı Kürşat Mican, 2016 Onur Yürüyüşünden önce yaptığı basın toplantısında, LGBTİ’leri yürütmeyeceklerini söylemiş ve “Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir” cümlesini kurmuştu. Yarın görülecek duruşmada Kürşat Mican bu açıklamasından dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılanacak.

Dava öncesi İstanbul Onur Haftası Komitesi yapığı açıklamada, Mican'ın LGBTİ’lere yönelik tehditlerini hatırlattı ve bu tehditlerin LGBTİ'lerin onurlu bir yaşam mücadelesine yöneltilmiş açık bir nefret söylemi olduğunun altını çizdi. İstanbul Onur Haftası Komitesi yarın Kartal Adliyesinde görülecek duruşmaya desteklerinizi bekliyor.

İstanbul Onur Haftası Komitesi davayı sosyal medyaya da taşıyor. Komite, Onur Haftasına ve davaya sahip çıkmak için, herkesi sosyal medya hesaplarından 16 Mayıs saat 21:00'den itibaren #alışındavacıyız haştagiyle paylaşımda bulunmaya çağırıyor.

Davanın ilk duruşması yarın, Kartal Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, saat 13.30’da görülecek.



Bültene kayıt ol