(Video) Sincan Emek ve Demokrasi Güçleri Filistin'le dayanışma eylemi yaptı

14.06.2024 - 15:03

Sincan merkezinde toplanan eylemciler tren garına yürüdü ve soykırıma hayır dedi.

Okunan açıklama şöyle:

"Israil yeni yerleşim yerleri açma politikasına son vermelidir!

İsrail ile yapılan siyasi, askeri ve ekonomik tüm anlaşmalar iptal edilmelidir.

Filistin ulusuna, tam ulusal hak eşitliği. Devlet kurma hakkı dahil Filistin ulusuna kendi kaderini tayin etme hakkı!

Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin'i yaratmak için işgalci Siyonist Israil'e ve emperyalizme karşıyürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin yanındayız. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini ve kendi kaderini tayin hakkını tanımayan hiçbir çözüm' kabul edilmemelidir.

Filistin halkı dünyadan ve Türkiye'den hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklemektedir.

Bunun için: öncelikle saldırılar derhal durdurulmalı, ateşkes sağlanmalı, Filistin halkına yönelik abluka derhal kaldırılmalıdır. İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilmelidir. Tüm emperyalist güçler bölgeden çekilmelidir.

İsrail ile yapılan ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Filistin halkına ekonomik, sosyal her türlü destek sağlanmalıdır. Filistinlilerin hak eşitliğini tanımayan hiçbir çözüm' kabul edilmemelidir.

Sincan Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, bir kez daha İsrail'in soykırıma varan Gazze'de, Refah'ta ki tüm saldırılarını kınıyoruz.

Filistin halkı ve emekçileriyle dayanışma içerisinde olmaya, savaşa karşı barışı savunmaya, bunun için mücadeley dayanışmayı yükseltmeye devam edeceğiz.

Sincan Emek ve Demokrasi Güçleri Adına Eğitim Sen Ankara 4 Nolu Şube"



Bültene kayıt ol