2022 Uluslararası Hrant Dink Ödülleri töreni bu akşam!

15.09.2022 - 10:50

2022 Uluslararası Hrant Dink Ödülleri bugün saat 20:00'de çevrimiçi yapılacak törenle veriliyor. Törende, Artyom Manukyan, Barabar, Gaye Su Akyol, Hi Violin Quartet, Melike Şahin ve New Gray yer alıyor.

Hrant Dink Vakfı'nın duyurusu şöyle:
 
İnsan hakları, adalet ve barış için mücadelenin önemine değinen cesaretlendirici açış konuşmasının, ödül sahiplerinin mücadeleleriyle hepimize ilham veren konuşmalarının, özel müzik performanslarının ve ‘Işıklar’ın herkese umut vermesini ve hak mücadelesi alanında dayanışmayı güçlendirmesini diliyoruz.

Uluslararası bir jüri tarafından belirlenen Türkiye ve Türkiye dışından ödül sahiplerinin açıklanacağı töreni, yarın saat 20:00’de başlayacak. Uluslararası Hrant Dink Ödülü her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de on dördüncü kez verilecek. Çevrimiçi yapılacak tören, Hrant Dink Vakfı’nın sosyal medya hesaplarında (YouTube, Facebook, Twitter, Instagram) yayınlanacak.

Ödül her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken de insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren; Türkiye ve Türkiye dışından olmak üzere iki kişi, kurum ya da organizasyona veriliyor.

Aynı zamanda, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yıl boyunca; insan hakları, cinsiyetçilik, ekonomik adaletsizlik, iklim krizi, savaş karşıtlığı gibi pek çok konuda yaptıklarıyla insanlara ve insanlığa ‘ışık’ tutan kişi ve kurumlar 2022 yılının ‘Işıklar’ı olarak tanıtılacaklar.

Ödül töreninde izleyicileri eşsiz müzik performansları da bekliyor. Melike Şahin'in geceye özel seslendirdiği “Adana Ağıdı”nı dinlemek, Barabar’ın Hrant Dink’in de severek dinlediği “O Yâr Gelir” performansı ve Artyom Manukyan, Gaye Su Akyol, Hi Violin Quartet ve New Gray’in bu geceye özgün müzik performanslarını izlemek için dostlarınızla buluşup ekran karşısına buyrun!
  
İpek Bilgin’in Türkçe; Tuğrul Tülek’in İngilizce sunuculuğunu üstlenecekleri, Mahir Günşiray’ın sesiyle destek verdiği ödül töreni, bu sene de 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı’ndan sunulacak.
  
Geceye dair tüm detaylar, vakfın ve ödülün Facebook ve Twitter hesaplarında, #HrantDinkÖdülü, #UmuduÇoğalt, #DayanışmaGüçlendirir; #HrantDinkAward, #BuildHope, #StrongerTogether; #ՀրանդՏինքՄրցանակ, #բազմապատկէյոյսը, #զօրակցութիւնըուժէ hashtag’leriyle yer alacak.
 
Sizler de bu hashtag'leri kullanarak ödüle dair izlenimlerinizi paylaşabilirsiniz. Yarın akşam, saat 20.00’de dayanışma ve umudu, sevgi ve iyiliği çoğaltmak, daha adil bir dünya hayalinde buluşmak üzere!

Töreni vakfın youtube kanalından takip edebilirsiniz



Bültene kayıt ol