Gezi tutsaklarına dayanışma mektubu: 'Arkadaşlarımıza nefes olsun'

29.08.2022 - 09:41

Gezi Davası'nda tutuklu olan Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altınay’a Kadıköy PTT'den dayanışma mektupları gönderildi. 

25 Nisan'daki Gezi Davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Osman Kavala'ya hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye ise bu suça yardımdan 18 yıl hapis cezası verilmişti.

Gezi tutuklularının arkadaşları adına açıklama yapan Akif Burak Atlar, şunları söyledi:

“124 gün geçti. 124 gündür arkadaşlarımız haklarında itham edilenler karşısında hiçbir delil olmadan, hiçbir kanıt olmadan özgürlükleri gasp edilerek Bakırköy ve Silivri cezaevlerinde tutuluyorlar.

Osman Kavala 1761 gündür tutuklu ve bu tutukluluğunun gerekçesi olarak Gezi davasına baktığınızda hiçbir somut delil göremiyorsunuz.

Bu hukuksuzluğu 124 gündür reddediyoruz. Burada adalet talebimizi bir kez daha beyan etmek, özgürlük talep etmek için, kartlarımızı göndermek için toplandık.

Bu ülkenin demokrasi güçleri, adaleti savunan yurttaşlar olarak göndereceğiz ve adalet talebimizi tekrar edeceğiz.

Adalet sadece Gezi davasında değil toplumda birçok noktada aradığımız, günden güne buharlaşan, yok olan ve herkesin ihtiyacı olan bir kavram.

Bugün burada özgürlük ve adalet talebiyle mektuplarımızı göndereceğiz. Arkadaşlarımıza nefes olması için mesajlarımızı iletiyoruz.”

Gezi tutuklularının arkadaşları, açıklamanın ardından PTT'den kartlarını ve mektuplarını gönderdiler.



Bültene kayıt ol