Suikast iddiası ve ölüm tehditleri cezasız bırakılmamalı

19.08.2022 - 12:14

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP), HDP milletvekili Garo Paylan'ın yaptığı suç duyurusu üzerine açıklaması:

Bir milletvekili hakkında suikast planları ifşa ediliyor. Üstüne ölüm tehditleri alenen yapılıyor. Buna rağmen hiçbir soruşturma açılmıyor. Garo Paylan'ın tehditlerle baş başa bırakan rejimin ta kendisidir.

Mehmet Sinan İnce isimli bir avukat, HDP milletvekili Garo Paylan hakkında 2016'da suikast planı yapıldığını, kendisinin bu girişimde yer aldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Söz konusu şahıs, suikast planının azmettiricisinin Ergenekon sanığı emekli asker Levent Göktaş olduğunu iddia etti. Göktaş, Hablemitoğlu suikastının azmettiricisi olarak suçlanıyor ve firarda. Avukat İnce'ye göre Paylan'ı mecliste öldürmek için plan yapmışlar, fakat planları başka odaklar tarafından bozulmuş.

Bu ifşanın üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen hiçbir adli işlem yapılmaması üzerine Garo Paylan suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Suç duyurusu üzerine, aynı kişi tarafından alenen ölümle tehdit edildi, iki kere takip edildiği de ortaya çıktı.

Garo Paylan daha önce de tehdit edilmiş ve hedef gösterilmişti. Bu tehditler ve kışkırtmaların hiçbiri soruşturma konusu olmadı.

Bu son tehdit karşısında suskunluk ve cezasızlık kabul edilemez. Soruşturmasız ve cezasız bırakma başkanlık rejiminde yargının siyasallaşmasının, kanunların uygulanmamasının ve hukuksuzlukların norm haline gelmesinin bir sonucudur.

Garo Paylan'ın yanındayız. Kendisi tehditlerle susturulabilecek bir siyasetçi değildir. Yaptığı suç duyurusu işleme konulmalı. Ölüm tehdidinde bulunan ve suikast planlarından bahseden şahıs başta olmak üzere bu iddialarda adı geçen herkes soruşturulmalıdır. Demokratik kamuoyunu tepki göstermeye çağırıyoruz.

DSİP

19.08.2022



Bültene kayıt ol