MHP Fazıl Say’ı tehdit etti

26.01.2022 - 11:15

Sanatçılara yönelen tehditlere bir yenisi daha eklendi. MHP'li milletvekili İsmail Özdemir, Fazıl Say'ı tehdit etti.

İstanbul’da yaşanan soğuk hava ve kar dalgası bir çok ilçede ve ulaşım hattında krizler yarattı. Kar yağışının yoğun olduğu ve trafiğin allak bullak olduğu akam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun krizle mi uğraştığı yoksa bir balıkçıda yemek mi yediği sosyal medyada en çok tartışılan konulardan birisi haline geldi.

AKP taraftarları ve yöneticileri sorumluluğu İBB’ye atarken, muhalifler iktidarı suçladı.

Açık olan ise yüzbinlerce insanı mağdur eden bir hazırlıksızlıkla karşı karşıya olduğumuzdu. Hem Bakanlık kar nedeniyle çok yoğun sorun yaşanan TEM otoyolu, 15 Temmuz Köprüsü, FSM köprüsü, Basın Ekspres, Mahmutbey Gişeler, İSTOÇ güzergâhı gibi hatların Ulaştırma Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olduğu ortadayken sorumluluğun İBB’ye atılması açık bir çarpıtmaydı.

İBB’nin sorumluluğu altındaki alanlarda da ciddi sorunlar yaşandı.

En büyük skandallardan birisi ise İstanbul Havalimanı’nda yaşandı. Yolcular uçuşların iptaliyle ciddi sorunlar yaşadılar, havalimanına ulaşan yollar kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı için yolcular havalimanında mahsur kaldı.

Yemek yemek yasak mı?

Bu arada İmamoğlu’nun felaketle uğraşmayıp Sarıyer’de bir balıkçıda yemek yediği bilgisi paylaşıldı. İBB halkla ilişkiler açısından büyük bir skandala imza attı ve böyle bir gerçek yokmuş gibi davrandı.

Oysa bir belediye başkanı hem yemek yiyebilir hem de belediye başkanı olduğu şehrin yüzleştiği felaketle uğraşabilirdi.

İktidar çevreleri İmamoğlu’nun yemek yemesini neredeyse “insanlık suçu” işlemiş gibi ele alınca, bir çok insan da bu çevrelerle alay etti ister istemez.

Piyanist Fazıl Say da İmamoğlu’yla çekilen bir fotoğrafını paylaşıp altına,  "Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun dün gece bir restoranda görüldüğü yanlış haberdir. İşin gerçeği şudur; bu 4 kişi dün bütün gece diskoda çılgınlar gibi dans etmiş ve içmiş eğlenmiştir. Fotoğrafı çeken kişi de Devlet Bahçeli'dir! Salvador Dali'nin de selamları var!" yazdı.

Yine tehdit, yine hakaret

Bu sosyal medya mesajı, İmamoğlu’nun akam yemeğini büyük bir krize çevirmeye çalışan çevreleri esprili bir dille eleştirse de Say da son dönemde iktidar ittifakının sözcülerinin sanatçılara yönelik nefret söyleminin hedef tahtasına yerleştirildi.

MHP’liler her zamanki üsluplarıyla Fazıl Say’ı tehdit ederek hakaretlerle dolu, içinde tezek, fare gibi kelimelerin geçtiği üç maddelik bir açıklama yapıp en sonuna şu tehdidi eklediler: “Fazıl Say, bu yüzden sen sen ol, nasıl öteceğini iyi bil! Yoksa Maazallah sesim çıksın diye uğraşırken, o sesin başkaca ayıplarını ortaya dökmesin. Sanatçısın, sanatınla kal."

Bir açıklamada tehdit, şantaj, kabadayılık, kendinde had bildirme yetkisi gören kibir aynı anda yer alıyor.

İktidar sözcüleri, sanatçıları tehdit etmeye bir son vermelidir.

Nefret söylemine bir son vermelidir.

Her sabah bir iktidar ittifakı sözcüsü sanatçıları, gazetecileri, diğer siyasileri aşağılayan bir dil kullanmaya son vermelidir.



Bültene kayıt ol