Pursaklar'da ve Esenyurt’ta ırkçı saldırılara hayır!

10.01.2022 - 08:52

Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır platformunun basın açıklaması:

"Pursaklar'da ve Esenyurt’ta ırkçı saldırılara hayır! Irkçılık insanlık suçudur. Pursaklar’da ve Esenyurt’ta yağma, talan ve şiddete başvuran saldırganlar belirlenmeli ve cezalandırılmalıdır."

Ankara Altındağ'da 6 ay önce göçmenlere yönelik katliam girişiminden sonra, bir saldırı da 7 Ocak’ta yaşandı. Pursaklar Saray Yaşamkent sitesinde yaşayan Afganistan asıllı Suudlu bir aileye, 7 Ocak gecesi bir grup ırkçı saldırgan tarafından silahlı baskın yapıldı, çocukları darp edildi. Mahalle halkının göçmen aileye sahip çıkması üzerine saldırganlar kaçmak zorunda kaldılar.

Göçmenlere yönelik diğer bir ırkçı saldırı ise 9 Ocak akşamı İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşandı. Irkçıların saldırısına uğrayan Filistinli bir genç, yakınlarda Suriyelilerin işlettiği bir dükkâna sığındı, saldırılarına burada da devam eden ırkçılar, dükkândakilerin tepki göstermesi üzerine, 30-40 kişilik bir grupla birlikte bu defa dükkânın camlarını kırdılar, tahrip ettiler, saldırıda iki kişi yaralandı.

Bu iki ayrı saldırı ile ilgili olarak polis bazı kişileri gözaltına aldı.

Ankara Pursaklar’da yaşanan olay göçmen düşmanlığına karşı, göçmenlerle dayanışma içindeki mahalle halkının varlığını da ortaya koyuyor. Ancak saldırganların genellikle cezasız kalması, emniyet ve yargının göçmenlere karşı yapılan saldırılarda, yasaları uygulamak için yeterince hızlı davranmaması, olayların önlenememesindeki en büyük sebep.

Irkçı ve faşist güçler, siyasetçilerin göçmenleri şeytanlaştıran, dışlayan, her türlü sorunun kaynağı olarak göstermeye çalıştıkları politikalarının sokaktaki destekçisi, vurucu gücü rolündeler.

Özellikle son aylarda göçmenlere yönelik saldırganlık, yalan ve uydurma haberler arka arkaya binlerce insan tarafından paylaşıldı. Bazı ırkçı “kanaat önderleri” ile bazı ırkçı ve faşist “profesörler” insanların gözünün içine baka baka yalan söyleyerek göçmenlere karşı bir sosyal medya nefreti örgütlüyor. Hükümet ise bütün bu ırkçılıklara karşı kılını kıpırdatmıyor. Bu da ırkçıları cesaretlendiriyor, saldırıların artmasına neden oluyor.

Ama Türkiye’de göçmen düşmanları olduğu kadar, göçmenlerle “hepimiz göçmeniz, ırkçılığa hayır” diyerek dayanışan insanlar da var.

Göçmenlerle dayanışmak hem bir insanlık görevidir hem de işçi sınıfının, ezilenlerin, yoksulların benimsemesi gereken bir tutumdur.

Bu ırkçı saldırganlık bugün göçmenlere saldırır, yarın işçilere, öğrencilere, hakkını aramak isteyen herkese saldırır.

Irkçı saldırganlığın önünü açanlar, onlara tolerans gösterenler, onları görmezden gelenler, bu saldırganlık bir gün kendilerine yöneldiğinde çaresiz kalacaklardır.

Irkçılık insanlık suçudur.

Pursaklar’da ve Esenyurt’ta yağma, talan ve şiddete başvuran saldırganlar belirlenmeli ve cezalandırılmalıdır.

Bütün göçmenler kardeşimizdir.

 

Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır Platformu

10 Ocak 2022



Bültene kayıt ol