10 Ekim anmasına polis saldırısı

10 Ekim katliamının altıncı yılında Ankara Garı önünde anma yapmak isteyenler polis tarafından plastik mermi ve gaz bombasıyla engellendi. Gözaltılar var.

10 Ekim 2015’te Ankara’daki barış mitingine yapılan bombalı saldırıların üzerinden 6 yıl geçti. Hayatını kaybeden 104 kişiyi anmak için Ankara Garı’nda toplanan gruba polis biber gazı ve plastik mermi kullanarak müdahale etti. Alana sadece hayatını kaybedenlerin yakınları ve kurum temsilcilerinin girmesine izin verildi. Anmaya katılmak isteyen 22 kişi gözaltına alındı.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci-Coşkun tarafından okunan basın açıklamasında “2021 yılının Temmuz ayında Danıştay tarafından verilen devletin bu katliamlardan dolayı kusursuz olduğu, yaralı ve ölülerin kusurlu ve borçlu olduğuna dair çıkarılan karar vicdanları yaralıyor” denildi.

Katliamda hayatını kaybedenler anısına Ankara Garı önüne yerleştirilen mabet ağacı fidanları ise Ankara Valiliği tarafından toplandı.

ilginizi çekebilir

APTOPIX Germany Extreme Weather Heat
İklim krizi: Sıcak dalgası, orman yangınları ve yeni iklim düşmanı yasalar
Gu27FlwWgAA_ySV
“Örgütlüysek güçlüyüz”
857918
“Güvercinin bir bildiği var”: Zeytin ağaçları ve neoliberalizmin vahşi saldırısı