Güllüklüler faturalarını yaktı: Su hizmeti kamulaştırılsın

01.07.2021 - 14:33

Milas’a bağlı Güllük’te “Türkiye’nin en yüksek faturalı suyunu kullanıyoruz!” diyerek su faturalarına tepki gösteren yurttaşlar, şirket binası önüne gelerek su faturalarını yaktı.

Su hizmetinin özel şirketten alınarak kamulaştırılmasını talep eden Güllüklüler, bu tür eylemlerin süreceğini ifade ederek, yüksek fiyatlı su tarifesini protesto etti.

Haber Milas'ın haberi şöyle:

Milas’a bağlı Güllük’te geçmiş dönemlerde, Türkiye’de ilk defa imtiyaz usulü ile Güllük’ün su ve kanalizasyon işleri özelleştirildi ve ihaleyi alan AKFEN firması Güllüklülere su sağlamaya başladı. Su temini işi kısa süre önce de AKFEN firmasından HZR Su’ya devroldu. Devir işleminin ardından su fiyatlarında yüzde yüze varan artışlar yaşandığını ifade eden Güllük halkı, su faturalarını yakarak duruma tepki gösterdi.

Kamulaştırılsın!

HZR Su binasının önünde Güllük halkının katılımıyla düzenlenen protesto gösterisinde, ellerinde faturalarla gelen vatandaşlar faturaları bir bir yaktı ve su temininin özel şirketle değil artık kamu eliyle sağlanmasını talep etti.

Süreci anlatan Güllük Mahalle Muhtarı Ali Polat, yaptığı açıklamada halkın bu duruma çok tepkili olduğunu belirterek, yüksek fiyatlı faturalara karşı başlatılan eylemlerin devam edeceğini kaydetti.

Güllüklü vatandaşlardan olan Mehmet Dönmez ise suyun 2006’da Güllük Belediyesi tarafınca özelleştirildiğini ifade ederek, o dönemde halkın bunu anlamadığını söyledi. Gelinen süreçte, firmanın sözleşme maddelerini tam anlamıyla uygulamaya başladığını kaydederek, “Bir ton suya 50-70 lira arası su parası geliyor. Onun için bu isyan başladı. Vatandaşın MUSKİ’yi mahkemeye vermesi gerekiyor.” dedi.

Protestoya katılarak fatura yakan vatandaşlar da yetkili mercileri Güllük halkının mağduriyetinin gidermesi için acilen göreve davet etti. 

Eylemin videosunu izlemek için tıklayın



Bültene kayıt ol