İmza kampanyası: Birleşen işçiler yenilmezler!

17.02.2021 - 12:06

Antikapitalist aktivistler birleşik mücadele ve örgütlenme çağrılarını imzaya açtı.

Antikapitalist Blok'un imza kampanyası metni şöyle:

Ekonomik kriz ve salgının yarattığı koşullar hem dünyada hem de Türkiye’de çalışanları zorlu bir tabloyla karşı karşıya bırakıyor. Hak kayıpları, işsizlik artıyor. Covid-19’la mücadele eden sağlık çalışanları için yeterli tedbirler alınmıyor. Patronlar ve hükümet kıdem tazminatından asgari ücrete, bir dizi alanda işçilerin durumunu daha da kötüye götüren uygulamalara imza atıyorlar. Sendikalar ve meslek örgütleri üzerindeki baskılar artıyor. Her hak arayışı zor kullanılarak engellenmeye çalışılıyor.

Bütün bunlar, toplumda anlaşılır bir öfke biriktiriyor. Online eğitimin zorlukları nedeniyle öğretmenler öfkeli, kaybettikleri arkadaşları nedeniyle sağlık çalışanları öfkeli, hakları için yürüyen madenciler öfkeli, Çoklu Baro Yasası nedeniyle avukatlar öfkeli, greve giden metal işçileri öfkeli, salgında işlerini kaybedenler öfkeli…

Adalet ve özgürlük mücadelesi verenler de karşılarına çıkan engeller nedeniyle benzer bir durumda. Cinsiyetçiliğe karşı sokağa çıkan kadınlar, var oluşları için mücadele eden LGBTİ+lar, iktidarın rektör atamalarına direnen öğrenciler, belediyelerine kayyum atanan Kürtler, salgın döneminde iyiden iyiye unutulan göçmenler, iklimin değişikliğini durdurmak isteyen aktivistler…

2021’i 2020’den farklı kılmak için yapmamız gereken, bütün bu öfkelilerin, hoşnutsuzların bir araya gelebileceği kanalları yaratmak. Merkezi, birleşik, kitlesel eylemler, örgütlenmesinin kendisini şenlikli bir özgürleşme sürecine çevirebildiğimiz ölçüde, kazanmamızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, özellikle faşist saldırılara karşı işçi sınıfının farklı kesimlerinin bir araya geldiği, tüm demokratik hakları savunacak ve faşizmin hedefi olanların dayanışmasını sağlayacak bir cephe, tüm dünyada aşırı sağın yükseldiği günümüzde acil bir ihtiyaçtır.

Daha önce birçok zorlu dönemeç, işçi sınıfının benzer eylemlilikleriyle aşılmıştı. 1989 Bahar Eylemleri, 1990’larda Türk-İş’li işçilerin, madencilerin, kamu emekçilerinin mücadeleleri, işçi sınıfının birleştiği platformları yarattığı ölçüde, hükümetlere ve patronlara geri adım attıran birçok hakkın elde edilmesini sağlamıştı.

Toplumdaki tüm öfkelileri bir araya getirmek için bir kez daha emek örgütlerine büyük görev düşüyor. Farklı görüşlerden işçileri ortak talepler etrafında bir araya getirecek bir Emek Platformu gibi bir birliktelik, işçi sınıfının birleşik eylem kapasitesinin gelişmesi konusunda önümüzü açacaktır. 

Biz Antikapitalistler olarak bu doğrultuda işçi sınıfının tüm kesimlerini, bütün ezilenleri bir araya gelmeye ve ortak mücadeleleri inşa etmeye çağırıyoruz. Bu doğrultuda tabanda örgütlenmeye ve aşağıdan mücadele yürüten herkesle yan yana gelmeye devam edeceğiz.

Antikapitalist Blok

İmza vermek için tıklayın

İmza listesini görüntülemek için tıklayın



Bültene kayıt ol