Önce müebbet sonra indirim

10.11.2020 - 20:01

İstanbul Fatih’te eski eşi Ayşe Özlem Bağdemir’i uykusunda öldüren Tuncay Tezcan’a mahkeme ‘iyi hal’ indirimi uygulayıp 15 yıl hapis cezası verdi.

İstanbul Fatih’te 24 Mayıs’ta Tuncay Tezcan, çocuklarının isteği üzerine birlikte yaşamaya devam ettiği eski eşi Ayşe Özlem Bağdemir’i, uyurken boğazını sıkarak öldürmüştü. Cinayeti oğluna söyledikten sonra evden kaçan Tuncay Tezcan mezarlıkta yakalanmıştı.

Ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Tezcan hâkim karşısına çıktı. Eski eşinin kendisini aldattığını iddia ederek, davranışlarıyla kendisini tahrik ettiğini ve olay günü çok sayıda ilaç içtiği için olanları hatırlayamadığını söyledi. Tuncay Tezcan’ın avukatı ise müvekkili hakkında “Müvekkilimin olay tarihinde kullandığı ilaçların bilincini nasıl etkilediği konusunda bilirkişi raporu alınmasını talep ediyoruz” dedi, ‘haksız tahrik’ ve ‘iyi hal’ indiriminin uygulanmasını istedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz ise, “Sanığın tasarlayarak, eşini kasten öldürdüğü dosya kapsamında sabittir. En üst hadden cezalandırılmasını isteriz” ifadesini kullandı.

Tezcan’ı ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapse mahkûm eden mahkeme heyeti, suçun tahrik altında gerçekleştiğini savunarak, 18 yıl hapis cezası almasına karar verdi. Katilin ‘sabıkasız geçmişini’ lehine indirim sebebi kabul eden mahkeme heyeti, 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.



Bültene kayıt ol