Sanayi üretiminde düşüş, beklenenden daha kötü

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre sanayi üretimi Nisan’da aylık yüzde 1, yıllık bazda ise % 4 düştü. Beklenen aylık yüzde 0.1 artış, yıllık yüzde 2.2 düşüştü.

2019 Nisan ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 9,3 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,2 azaldı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,7 arttı.

Krizin büyüklüğü

İşsizlik ve konut sektörü verilerinin ardından sanayi üretimindeki düşüşü gösteren rakamlar, ekonomide durumun tahmin edilenden de kötü olduğunu ortaya koydu.

En büyük sanayi şirketlerinin sahiplerinin örgütü TÜSİAD’ın baş ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mart ayı işgücü istatistiklerinin, küresel krizin etkilerinin derin bir şekilde hissedildiği 2009’daki verilere yaklaştığına dikkat çekti.

ilginizi çekebilir

JPEGmini
Vurguncular açıklanmadı, "sessiz" öfke büyüyor
05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor
photo_5962924073564181162_w
NAZA: Bir soykırımın anatomisi