Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ankara ile ilgili aldığı kararı acilen iptal etmelidir

02.09.2021 - 13:24

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformunun açıklaması:

Ağustos ayında Ankara Altındağ’da adli bir olayı bahane eden ırkçı gruplar, Battalgazi Mahallesi'nde Suriyelilerin işyerlerine ve evlerine yönelik saldırılar düzenlemişti. 

Saldırılarda yüzlerce işyeri yağma ve talan edildi, araçlar yakıldı, evlere, çocuklara saldırıldı. Suriyeliler can güvenlikleri olmadığı için olaylardan sonra günlerce sokağa çıkamadılar. Halen de mahallede Suriyelilerin dolaşması fiilen engelleniyor. Suriyelilerin çalıştığı pek çok işyeri kapalı. Pek çok Suriyeli mahalleden taşınmaya çalışıyor.

Güvenlik güçleri ırkçı saldırılara katılan 148 kişiyi gözaltına aldı, ama saldırganların tümü sonrasında serbest bırakıldı, 35 kişi hakkında adli soruşturma yürütüldüğü açıklandı.

Şimdi de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, bütün bu olayların yaşandığı Ankara ili ile ilgili, adeta saldırganlara ödül verircesine, saldırganlıklarını teşvik edercesine bir karar aldı:

Bundan sonra Ankara iline yeni göçmen kaydı yapılmayacak. Başka ilde kaydı olup, Ankara’da yaşayan göçmenler de en kısa zamanda Ankara’dan çıkarılacak.

Bütün bu gelişmeler şunu gösteriyor: Ankara Altındağ’da saldırgan ırkçı gruplar, çeteler bir kez daha ödüllendirildiler. Irkçı saldırganlık her zaman olduğu gibi cezasız kaldı. 

Bu ırkçı saldırganlık, bugün göçmenlere saldırır, yarın işçilere, öğrencilere, hakkını aramak isteyen herkese saldırır. 

Irkçı saldırganlığın önünü açanlar, onlara tolerans gösterenler, onları görmezden gelenler, bu saldırganlık bir gün kendilerine yöneldiğinde çaresiz kalacaklardır.

Almanya’da Hitler rejiminin iktidara gelme sürecinde de aynen benzer süreçler yaşanmıştı. Naziler ilk önce Yahudilere ve komünistlere saldırdılar, Yahudi ve komünist olmayanlar olanlara seyirci kaldılar. Nazi saldırganlığı kendisi gibi olmayan bütün toplumsal kesimlere saldırdığında ise çok geç olmuştu.

Irkçılık insanlık suçudur. Altındağ’da yağma, talan ve şiddete başvuran sorumlular belirlenmeli ve cezalandırılmalıdır.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ankara ile ilgili aldığı kararı acilen iptal etmelidir.

Bütün göçmenler kardeşimizdir.



Bültene kayıt ol