Küresel imza kampanyası: Bogdan Syrotiuk'a özgürlük

15.05.2024 - 09:43

Dünya Sosyalist Web Sitesi, “Ukraynalı sosyalist ve NATO’nun vekalet savaşının muhalifi Bogdan Syrotiuk’a özgürlük!” başlıklı bir imza kampanyası başlattı.

İmzaya açılan metin şöyle:

"NATO’nun kışkırttığı Ukrayna-Rusya savaşının ve faşizan Zelenskiy rejiminin sosyalist muhalifi Bogdan Syrotiuk 25 Nisan Perşembe günü Ukrayna’nın güneyindeki memleketi Pervomaisk’te Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından tutuklandı.

25 yaşında ve sağlık durumu kötü olan Bogdan, Rusya’nın çıkarlarına hizmet etmek gibi düzmece suçlamalarla Nikolayev’deki bir hapishanede korkunç koşullar altında tutuluyor. Gerçekte Bogdan, kapitalist Putin rejiminin ve onun Ukrayna’yı istilasının uzlaşmaz bir muhalifidir. Ukrayna, Rusya ve tüm eski Sovyetler Birliği’nde işçi sınıfının birliği için mücadele etmektedir.

Bogdan, düzmece bir mahkeme tarafından suçlu bulunursa, ölüm cezasına eşdeğer olan 15 yıldan ömür boyu hapis cezasına çarptırılmakla tehdit ediliyor.

Bogdan'ın tutuklanması, Zelenskiy rejiminin, savaşa karşı muhalefete,  Ukrayna işçi sınıfı içinde giderek artan bir karşılık bulan sol hareketlere yönelik acımasız baskısının son örneğidir.

Dördüncü Enternasyonal'in Uluslararası Komitesi ve Dünya Sosyalist Web Sitesi, Bogdan Syrotiuk'un derhal serbest bırakılması talebiyle küresel bir kampanya çağrısında bulunmaktadır. Bogdan'ın özgürlüğü için mücadele, emperyalist savaş, soykırım ve faşizme karşı mücadelenin temel bir bileşenidir."

İmza kampanyasına katılmak için tıklayın



Bültene kayıt ol