Uluslararası Sosyalist Akım, COP27’nin ardından zirveyi değerlendiriyor

02.11.2022 - 14:19

COP27’nin Ardından: İklim Çöküşü ve Devrim İhtiyacı

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nin (DSİP) bir parçası olduğu Uluslararası Sosyalist Akım (International Socialist Tendency), 6-18 Kasım tarihlerinde Mısır'ın lüks tatil beldesi Şarm El-Şeyh'te gerçekleştirilecek COP27 iklim zirvesinin hemen ardından bir değerlendirme toplantısı yaparak iklim mücadelesini nasıl büyüteceğimizi tartışacak.

Sosyalist bir dünya için mücadele edecek devrimci hareketleri nasıl inşa edebileceğimizin de tartışılacağı COP27’nin Ardından: İklim Çöküşü ve Devrim İhtiyacı başlıklı çevrimiçi uluslararası konferans dünya genelinden aktivistleri bir araya getiriyor.

4 Aralık Pazar günü Türkiye saati ile 17:00-19:00 saatleri arasında, Zoom üzerinden gerçekleştirilecek bu konferans herkese açık olacak:

Bu yıl BM'in iklim konferansı COP27, Mısır'ın lüks tatil beldesi Şarm El-Şeyh'te gerçekleşiyor ve başkanlığını da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi yürütecek. Sisi'nin karşı-devrimci rejimi, protestocuları ve eylemcileri şiddet uygulayarak bastırıyor.

Delegeler, giderek derinleşen bir iklim krizinin ortasında buluşacak.

2022 yılında Afrika Boynuzundaki kıtlıktan Pakistan ve Nijerya'daki sel felaketlerine, Avrupa'daki orman yangınlarından Amerika'daki kasırgalara kadar, dünyanın hemen her yerinde çeşitli çevre felaketleri yaşandı. Bu afetler öncelikle, ve mümkün olabilecek en yıkıcı şekillerde, dünyanın en yoksul insanlarını vurdu, var olan tüm eşitsizlikleri (sınıf, ırk, cinsiyet) daha da büyüttü ve bu etkileri dünyanın her yerinde hissedildi.

Çevre hareketleri artık COP27 sürecinin bizleri bu krizden çıkarabileceğine dair yanılsamalara karşı çıkıyor ve gerçek bir değişime dair umudun, tıpkı Sudan, İran, Sri Lanka ve isyanın yükselmekte olduğu diğer her yerde olduğu gibi, kapitalizmin tüm krizlerine –savaşlar, ekonomik bunalım ve çevre felaketleri– meydan okuyacak isyanlar ve devrimler yoluyla yeşereceğini biliyor.

Uluslararası Sosyalist Akım tarafından düzenlenen bu çevrimiçi konferansta, sosyalist bir dünya için mücadele edecek devrimci hareketleri nasıl inşa edebileceğimizi tartışmak üzere bir araya geliyor, dünyanın dört bir yanından aktivistleri buluşturuyoruz.

Tam listesi ilerleyen günlerde duyurulacak olan konuşmacılar arasında

Muzan Alneel (Sudan)

Tuna Emren (Türkiye)

Camilla Royle (İngiltere)

ve Gyekye Tanoh (Gana) da bulunuyor.

 

Konferansa katılmak için kayıt yaptırmanız yeterlidir:

https://www.eventbrite.co.uk/e/after-cop27-climate-catastrophe-and-the-need-for-revolution-tickets-456053978727



Bültene kayıt ol