Limak gözünü Tekirdağ’a dikti!

Nihat Özdemir’in şirketi Limak, Akbelen’in ardından Tekirdağ’da yeni bir doğa katliamına hazırlanıyor.

Doğal alanların talanı ve devletten aldığı destekle adından sıkça söz ettiren şirketlerden biri olan Limak Çimento, Tekirdağ’ın Saray ilçesinde, duvar kaplamalarında ve süslemelerde kullanılan gnays ocağı işletmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.

Eğer proje onaylanırsa, şirket devlet ormanı içinde bulunan, 78.34 hektarlık bir alanı, yaklaşık 110 futbol sahası büyüklüğünde bir araziyi maden ocağı işletmek üzere kullanacak ve proje değeri 60 milyon 403 bin TL olacak.

Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna göre, bölgede Bern Sözleşmesi uyarınca koruma altında olan paçalı şahin, kızıl çaylak, akleylek, kara leylek gibi türler de bulunuyor.

(Sosyalist İşçi)

ilginizi çekebilir

28839705228_2ddf445773_k
LGBTİ+ dernekleri: “Cinsiyetsizleştirme adı altında tanımlanmış bir suç yoktur”
VWM-WhatDotheColorsoftheNewPrideFlagMean_final-2d616a0963304c7097c80ac4d68ecc28
107 kurumdan çağrı: 'Tutsak LGBTİ+’lar serbest bırakılsın!'
fon_krizi_siyasilerin_karistigi_bueyuek_vurgun_site_b87c92551e
Fon vurgunu ve çözülme mi, çürüme mi?