Gençlerin iklim için mücadelesi sürüyor

19.08.2019 - 10:27

Greta Thunberg’in Ağustos 2018’de İsveç Parlamentosu önünde başlattığı “Gelecek için Cuma Günleri” olarak anılan okul grevleri devam ediyor.

Uluslararası grevin 52. haftasında geçtiğimiz cuma günü Türkiye’de de eylemler oldu.

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda liseli öğrenciler oturma eylemi yaptı. Antikapitalistler İzmir aktivistleri de öğrencilere destek için alandaydı.

Marksist.org’a konuşan öğrencilerden Zeynep Coşkun, 20 Eylül’de uluslararası iklim grevine katılım çağrısı yaparak, destek veren herkesi Alsancak’ta buluşmaya davet etti.

Öğrencilerden Zeynep de Greta Thunberg’in başlattığı harekete destek olmaya çalıştıklarını belirterek “Böylece hepimizin bir geleceği olmasını istiyoruz” dedi.

Elinde “Sistemi değiştir, iklimi değil” dövizi taşıyan İdil de bir senedir devam eden grevlerin öneminden bahsetti.

İstanbul’da ise Koşuyolu Parkı'nda Sevda Öztürk'ün gerçekleştirdiği iklim için okul grevine yaklaşık 20 kişi destek verdi. Sevda ile birlikte parkta yürüyüş yapılırken, çevredekilere iklim değişikliğini durdurmak için harekete geçmek gerektiği anlatıldı. Antikapitalistler aktivistleri de eyleme katıldı ve 23-24 Ağustos’ta Kadıköy’de Karga’da gerçekleştirilecek iklim adaleti etkinliklerine çağrı yaptılar.



Bültene kayıt ol