Türkiye’nin ikinci büyük altın madeni olan Erzincan’ın İliç İlçesi’ndeki Çöpler Köyü’ndeki sahadan yılda 6,2 ila 6,5 ton arasında altın üretiliyor. 2010 yılında faaliyete başlayan madenin kuruluşu döneminde, Anagold şirketi köylülere rüşvet vererek faaliyet izin belgesini almıştı.
Çiftay Altın’da yıllardır taşeron olarak çalışan işçiler, Anagold bünyesinde çalışan işçilerle aynı sosyal haklar ve çalışma koşulları talep ediyor. Ancak bu talepleri şirket yönetimi tarafından şimdiye kadar karşılanmadığı için direnişe başladılar.
İşçiler, sendikaya üye olmalarına karşı çıkılmaması, üçlü vardiya sistemine geçiş, mesai saatleri düzenlemesi, maaş düzenlemesi ve uzak bölgelerden gelen işçiler için kalacak yer ayarlanması taleplerinde bulunuyorlar.