DSİP’ten Kaos GL ve Pembe Hayat’a dayanışma ziyareti

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), LGBTİ+larla birlikte toplumun genelini hedef alan yasa değişikliği taslağına karşı Kaos GL ile Pembe Hayat derneklerini ziyaret etti.

Medeni Kanun’da ve Ceza Kanunu’nda özellikle transların cinsiyet uyum sürecini büyük ölçüde zorlaştıran ve LGBTİ+ varoluşunu neredeyse suç haline getiren, ayrıca biyolojik cinsiyete uygun olmadığı iddia edilen her türlü ifade ve davranışın cezalandırılmasının önünü açan değişiklik tasarılarına karşı dayanışma göstermek ve birlikte nasıl bir mücadele örülebileceğini konuşmak için Ankara’da bulunan Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerini ziyaret etti.

Yasa taslağının başta LGBTİ+’lar olmak üzere toplumun tümünün hak ve özgürlüklerini tehdit ettiğini belirten DSİP heyeti, LGBTİ+ mücadelesinin yanında ve içinde amasız fakatsız yer alacağını ifade etti.

son yazıları

Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor
NAZA: Bir soykırımın anatomisi
Smart Solar’da grev: İşçiler hakları için mücadele ediyor

ilginizi çekebilir

05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor
photo_5962924073564181162_w
NAZA: Bir soykırımın anatomisi
4f337e02-e4f5-467a-9b89-97cf29edda1f
Smart Solar’da grev: İşçiler hakları için mücadele ediyor