DSİP’ten Kaos GL ve Pembe Hayat’a dayanışma ziyareti

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), LGBTİ+larla birlikte toplumun genelini hedef alan yasa değişikliği taslağına karşı Kaos GL ile Pembe Hayat derneklerini ziyaret etti.

Medeni Kanun’da ve Ceza Kanunu’nda özellikle transların cinsiyet uyum sürecini büyük ölçüde zorlaştıran ve LGBTİ+ varoluşunu neredeyse suç haline getiren, ayrıca biyolojik cinsiyete uygun olmadığı iddia edilen her türlü ifade ve davranışın cezalandırılmasının önünü açan değişiklik tasarılarına karşı dayanışma göstermek ve birlikte nasıl bir mücadele örülebileceğini konuşmak için Ankara’da bulunan Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerini ziyaret etti.

Yasa taslağının başta LGBTİ+’lar olmak üzere toplumun tümünün hak ve özgürlüklerini tehdit ettiğini belirten DSİP heyeti, LGBTİ+ mücadelesinin yanında ve içinde amasız fakatsız yer alacağını ifade etti.

son yazıları

Ankara'da hayvan hakları forumuna davet: "Şimdi ne yapacağız?"
Temel Conta grevi 159. gününde saldırıya rağmen kararlılıkla sürüyor
DSİP: LGBTİ+ hak ve özgürlük mücadelesinin yanındayız!

ilginizi çekebilir

WhatsApp Görsel 2025-05-13 saat 14.56
Ankara'da hayvan hakları forumuna davet: "Şimdi ne yapacağız?"
temel-contaa
Temel Conta grevi 159. gününde saldırıya rağmen kararlılıkla sürüyor
rainbow
DSİP: LGBTİ+ hak ve özgürlük mücadelesinin yanındayız!