DSİP’in LGBTİ+ toplantısına yasaklama

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) tarafından bugün Şişli’de düzenlenmesi planlanan “Alışın, her yerdeyiz” başlıklı toplantı kaymakamlık tarafından yasaklandı.

LGBTİ+lara yönelik baskılar artarak devam ediyor.

Onur Ayı kapsamında birçok ilde yapılması planlanan etkinlikler valilik kararlarıyla yasaklanmış, yasak kararlarına rağmen eylem ve yürüyüş yapma amacıyla sokağa çıkan LGBTİ+’lar ise polis saldırılarına maruz kalmıştı.

DSİP’in bugün (22 Haziran) tarihinde Şişli’de düzenleyeceği “LGBTİ+ aktivistler: Alışın, her yerdeyiz” başlıklı toplantı da kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Yasaklama kararı, toplantının düzenleneceği Nostalji Kitap Kafe’ye bir günlük etkinlik yasağı kararı getirildiği tebliğ edilerek duyuruldu.

ilginizi çekebilir

nehirden
İstanbul'da Filistin protestosu: “Maersk’a geçit yok, İsrail’e ambargo”
test
Şenol Karakaş ile perspektifler 3 | Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Sürecine Saldırılar, 19 Mart Sonrası Hareketin Geleceği
rm
Şişli’de söyleşi: Roni Margulies’in polisiye edebiyatı