Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) Ankara İl Örgütü, 25 Nisan akşamı gerçekleşen öğrenci eyleminde uygulanan transfobik devlet şiddetine karşı mücadele çağrısı yaptı.
DSİP’in duyurusu:
“Aşırı sağa, baskıya, transfobiye karşı birleşelim
Ankara’da öğrenciler tarafından yapılan eyleme polis çok sert bir şekilde saldırdı. Bu saldırı anayasal bir hakkın ihlali demek ancak tek ihlal edilen anayasal hak değil. Polisin gözaltına aldığı öğrencileri açık açık darp ettiği görüntüler yayınlandı. Eylem yapmak değil işkence yapmak suçtur. Şiddet uygulamak işkencedir. İşkence yapan, göz yuman, varsa talimat veren polis ve yetkililer derhal görevden alınmalıdır.
Şehrin en üst mülki amiri olarak bütün bu yaşananlarda sorumluluğu bulunan Ankara Valiliği, utanmadan transfobik bir açıklama yayınladı. Bir kadının işkenceyle gözaltına alınması üzerine kendini savunurken kadına “sözde kadın” diyerek gözaltına alınan kişinin erkek olduğunu iddia etti. Ankara Valiliği’ne erkek bir bireyin de işkenceyle gözaltına alınamayacağını hatırlatırken başka bir gerçeği daha yüzlerine vurmayı görev biliyoruz: Trans kadınlar kadındır!
AKP iktidarının ve küçük ortaklarının LGBTİ+ varoluşunu hedef alan nefretini de, sokaktaki baskıları da, transfobik devlet şiddetini de yeneceğiz!
Baskılara karşı birleşelim, yalnız değilsin lubunya!