Devlet Silvan’dan elini çekerken: Özel harekât polislerinin ırkçı duvar yazılamaları

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “huzur operasyonu” olarak adlandırdığı Silvan ablukası sona erdi. Devlet güçleri halkın protestoları arasında geri çekilirken, arkasında ölüler ve duvarlarda ırkçı yazılamalar bıraktı.

Silvan’da 12 günlük sokağa çıkma yasağı süresince bilinen 7 sivil hayatını kaybederken, Türkiye İnsan Hakları Vakfı bu sayının 14 olduğunu savunmuştu.

Silvan’da görev yapan ve aralarında Jandarma Özel Harekât timlerinin de bulunduğu askerler bugün ilçeden çekilmeye başladı. İlçe merkezindeki Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyerek birliklerine giden askerlere belediye binası önünde toplanan halk tepki gösterdi.

Kentin duvarlarına özel harekât timleri tarafından yapılan yazılamalarda ülkücü faşistlerin üç hilal simgesi ve birçok ırkçı mesaj dikkat çekti:

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı