Demirtaş’ın hapiste tutulmasını savundu

Tahliyesi beklenen Selahattin Demirtaş, yeniden tutuklanmak için mahkemeye sevk edilmesini “iktidarın siyasi çıkarları” olarak nitelemişti.

Sulh ve Ceza Hakimliği’ne SEGBİS yoluyla ifade veren Demirtaş, “Üç yıldır cezaevindeyim ancak akli melekelerimi yitirmedim. 20 yıllık hukukçuyum. 12 yıl da milletvekilliği yaptım. Böylesi yargı operasyonunun siyasetin telkin ve talepleri doğrultusunda yapıldığını anlayacak kadar deneyimliyim” demişti.

Ertesi gün İstanbul Teknofest’te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır’da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor, unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Bunları bırakamayız biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabın sorar”sözleriyle Demirtaş ve HDP milletvekillerinin hapiste tutulmasını savundu.

Demirtaş’ın ifadesi

Soruşturmaya konu edilen 6-7 Ekim’de yaşanan olaylarının HDP Genel Merkezi tarafından atılan tweetlerle ilgisi olmadığını söyleyen Demirtaş, 6-8 Ekim şiddet provokasyonlarının 2 Ekim tarihinde akşam saatlerinde Muş’un Varto ilçesi merkezinde HDP sempatizanı olan bir gencin polis kurşunuyla katledilmesiyle başladığını belirtti. Demirtaş, “Atılan tweetler hiçbir yerde ne halkı galeyana getirmiş ne de en küçük bir şiddet olayına sebebiyet vermemiştir” dedi.

ilginizi çekebilir

gazacity
İsrail Gazze şehrini işgal etmeye hazırlanıyor
dsip gorsel
DSİP: Kaos GL’nin yanındayız! LGBTİ+’lar üzerindeki antidemokratik baskılara son!
komisyon-un-calisma-usul-ve-esaslarina-iliskin-12-maddelik-taslak-oybirligiyle-kabul-edildi
Şovenistler delirdi, demek ki barış süreci doğru yolda-V