14.30’da başlaması planlanan miting alanın dolmaması nedeniyle 2 saat gecikmeyle başladı.
Jinha‘da yer alan habere göre, Amed’de İstasyon Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan AKP mitinginin yeri, katılımın az olmasından dolayı değiştirildi. Eğitim-Alay yolu üzerinde tek caddede düzenlenecek olan AKP mitingi için yoğun güvenlik önlemleri alınarak 10 farklı yerde arama noktası kuruldu.
Kitlenin az olmasına rağmen sunucunun “Bariyerlere yüklenmeyelim sıkışmayalım. Kadınlar için ayrılan alana beyler karışmasın” anonsu dikkat çekti.
Kimden hesap soruyor?
Davutoğlu, AKP’nin 7 Haziran seçimlerinde ağır bir mağlubiyet aldığı şehirde, iddiasından bir şey kaybetmeyerek, kendisini dinleyen bir avuç insana “hesap soracaklarını” söyledi:
“Kardeşi kardeşe düşman kılanlar, ister PKK olsun, ister DAEŞ olsun, ister DHKP-C olsun, hepsi kahrolacaklar. Sizin iradeniz sayenizde kahrolacaklar. Hepsi hesap verecekler. Gittiğim her yerden sizlere selam getirdim. Biz ne kadar Konyalıysak, o kadar Diyarbakırlıyız. Bizi tarih boyunca hiçbir güç koparamadı, koparamayacak. Huzurumuza kast eden kim olursa olsun, adalete hesap verecekler. Bu zor günleri hep beraber geçeceğiz, bu ülkede hiçbir yara açıkta kalmayacak. Nusaybin’de Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı’nı kalleşçe öldürenler mutlaka hesap verecekler.”