Cizrespor’a ırkçı saldırılar

Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Cizrespor, bu hafta Antalya’da oynadığı Serik Belediyespor maçında, ırkçı saldırılara maruz kaldı.

Müsabaka başlamadan önce sahada ‘Ölürüm Türkiye’ şarkısı eşliğinde taraftarlar Cizrespor aleyhine ırkçı tezahüratlarda bulunurken, 1-1’lik maç sonucu sonrası taraftarlar saha dışına çıkan oyunculara saldırdı. Takımın üç oyuncusu ve kaleci hocası darp edildi.

Ayrıca, maçta Cizrespor 1-0 öndeyken, skor tabelasına Türkiye bayrağı konuldu.

Saldırıya Twitter’da #CizreSporluyuz etiketi ile tepki yağdı.

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, “Ülkemizdeki herkesin herkesi kucaklaması umudu ile #CizreSporluyuz. Bu toprakların genetiğinde ayrımcılık ötekileştirmek yoktur. Olmayacaktır da!” yazdı.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak da “Bu ülke Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, Lazıyla, Rumuyla, Yahudisiyle kardeştir…Bunu kafanıza kazıyacaksınız” dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç da “Irkçı saldırganlık, Kürdün iradesini yok sayan iktidar politikalarından cesaret alıyor” diyerek hükümetin sorumluluğuna dikkat çekti.

ilginizi çekebilir

kadin-isci
Kendisiyle beraber tüm dünyayı özgürleştirebilecek olan sınıf: İşçi sınıfı
indir (3)
Doruk Maden işçilerinin zaferi: Örnek bir direniş öyküsü
whatsapp-image-2026-04-15-at-131249-2
Şiddeti durduracak olan: Demokrasi, özgürlükler ve dayanışma