ÇHD: Ahmet Güreşçi işkence nedeniyle yaşamını yitirdi

Maraş merkezli depremin ardından sosyal medyada yağmacı oldukları öne sürülen kişilere uygulanan şiddet görüntüleri tepki çekerken Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Hatay’da Ahmet Güreşçi’nin gözaltında işkenceyle öldürüldüğünü açıkladı.

ÇHD’nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Ahmet Güreşçi ve Sabri Güreşçi’nin dün saat 10.30 civarında Hatay Büyükburç Mahallesi’nden jandarma ekiplerince gözaltına alındıkları belirtildi. İki kişinin gözaltında işkenceye maruz kaldığı vurgulanan açıklamada, Ahmet Güreşçi’nin yaşamını yitirdiği, ölümün avukatlarca teyit edildiği duyuruldu.

Sabri Güreşçi ile birlikte 4 kişinin de gözaltında olduğunu belirten, işlemleri takip etmek ve işkenceyi belgelemek için hazır bulunan ÇHD’li avukatların tehdit edildiği belirtilen açıklamada, “Sabri Güreşçi’nin ve diğer gözaltındaki kişilerin derhal başka bir birime sevkinin sağlanması gerekmektedir. Gerek Sabri Güreşçi’nin gerekse meslektaşlarımızın can güvenliği yoktur. Yetkililerin derhal bu korkunç keyfiliğe müdahale etmesi gerekmektedir” dendi.

ilginizi çekebilir

WhatsApp Image 2025-12-17 at 13.19
Besleme yasaklarına, katliam yasasına karşı 6 şehirde eylem: Dostlarımızı vermiyoruz! 
elections-chili
2025-Kaos dünyayı kasıp kavuruyor
ekran-goruntusu-2025-12-15-194612
“Bondi sahilindeki saldırı, Filistin hareketini karalamak için bir bahane olamaz”