Boğaziçi mezuniyetinde kayyum rektöre kitlesel tepki

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan konuşma yaparken öğrenciler kürsüye sırtını döndü. Öğrenciler konuşma yapmaya hazırlanan rektörü alkışlarla protesto etti.

Rektör Özkan, Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne atanmıştı. Özkan, Rektörlük seçimlerinde aday değildi. Rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan Gülay Barbarosoğlu’nun atanmamasına öğrenciler ve akademisyenler tepki göstermişti.

Öğrencilerin törenin yapıldığı alanda taşıdığı pankartlarda da çeşitli siyasi mesajlar verildi. Boğaziçililer açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek amacıyla öğrenciler pankart açtı.

ilginizi çekebilir

sendikalardan-grev-karari-okul-saldirilarinin-ardindan-egitimciler-tum-turkiyede-sokaga-cikti-cbaq
Öğretmenler: “Bugünkü şiddet öğretmenlerin itibarsızlaştırılmasıyla ilerleyen, uzun bir sürecin sonucu”
per
Paraguay: Caaguazú'lu köylü kadınlar gıda egemenliğini inşa etme sürecinde
dersim
DSİP: Okullarda şiddete hayır! Yusuf Tekin İstifa!