Birgül Ayman Güler’den sonra Ahmet Davutoğlu da troçkizmi hedef aldı

Tayyip Erdoğan’ın “Meydanı boş bırakamam” diyerek etkisiz eleman ilan ettiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini aşan konulara girerek troçkizme saldırdı.

Geçtiğimiz günlerde TRT 1’de katıldığı bir televizyon programında Kürt hareketine saldıran Başbakan, PKK’nin “tek tipçi, marksist, leninist ve troçkist” olduğunu söyledi.

AKP’nin bu sağcı demagojisine benzer bir saldırıyı 2013 yılı sonunda CHP’nin ırkçı vekili Birgül Ayman Güler de gerçekleştirmişti. Güler, Twitter hesabından “Din istismarcılığıyla; kan bağına dayanan etnikçilikle -yani asıl ırkçılıkla- bunların destekçisi troçkizmle savaşıma devam edeceğiz” demişti.

Güler’in “troçkizmle savaşmaya devam edeceğini” açıklamasından sonra, faşist MHP’nin milletvekili Özcan Yeniçeri de eğitim sistemini eleştirirken “Troçkist bir kafayla sürekli devrim yapar gibi, sürekli sistem değiştiren, sürekli yöntem getiren, sürekli yöntem kaldıran bir mantık üzerinde hareket ediyoruz” demişti.

ilginizi çekebilir

hesa_shahed_136_drones
ABD imparatorluğunun güvenilirliği hızla azalıyor
81df22b9-8feb-427e-aee9-d6eaf5c189db
İktidarın tasfiye planı ve Yeni Parti
taklit
Yeni Parti yeni olabilecek mi? I Şenol Karakaş anlatıyor