Bir tuhaf ittifak: Anadolu Partisi ve DSP “Syriza modeli” kuracakmış

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Anadolu Partisi’ni ziyaretinden sonra “Syriza modelini öngördükleri” bir ittifak oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Öncelikle CHP’ye teklif götürdüklerini ancak CHP’nin böyle bir ittifaka öncülük etmek istemediğini dile getiren Türker, “Şu anda kararsız olduğunu ifade eden 12.5 milyonluk bir kitle var. Bu seçmenler bir arayış içindeler. Soldaki tüm partileri bir araya getirerek, merkezde orta sınıfa hitap eden bir oluşum düşüncesindeyiz. Bu platformda her parti kendi adıyla temsil edilecek. Bir anlamda Yunanistan’daki Syriza modelini öngörüyoruz. Önerimiz DSP ve Anadolu Partisi’nin bu platformun başını çekmesidir” diye konuştu.

DSP veya Anadolu Partisi’nin hangi kriterlere göre solcu sayıldığı, orta sınıflara hitap eden bir oluşumun Yunanistan’da işçi hareketinin taleplerine seslenerek iktidar olan radikal sol ittifak Syriza ile nasıl bir bağlantısının bulunduğu bilinmiyor.

ilginizi çekebilir

c18be7c9-6621-4f9a-aea4-2f1922cde2ca
Madenlerde iş güvenliği yok, cinayet var
photo_5852529528427712535_y
Öğretmenler güvenli çalışma hakkı için grevde: "Bakan istifa!" 
4e1a1ca63748e06dfa31f030f22a5349841226d9-1200x900
Savaş davulu değil, özgürlüğün dansı!