Berkin Elvan anılıyor…

Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurulan ve aylarca komada kaldıktan sonra geçen yıl 11 Mart’ta hayatını kaybeden Berkin Elvan, bugün birçok yerde anılıyor.

Berkin Elvan’ın ölümü ülke çapında büyük bir öfke yaratmış, 14 yaşındaki Gezi aktivistinin cenazesine geniş kitleler katılarak AKP’ye öfke kusmuştu.

Gezi direnişçilerini öldüren polislere “talimatı kendisinin verdiğini” gururla söyleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Berkin Elvan’ın annesini miting meydanında yuhalatmıştı.

Berkin bugün birçok yerde anılıyor.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdikten sonra “Berkin için adalet istiyoruz” pankartı arkasında Okmeydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Berkin, vurulduğu yerde ise Sanat Meclisi tarafından anıldı.

Ankara’da ise Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ’de anmalar vardı. Mamak’ta yapılan anmaya polis saldırdı.

Gezi Parkı’nda “Berkin burada” pankartı açan gruba da polis saldırdı.

ilginizi çekebilir

hasan-huseyin-uysal
Sadece ayrımcı ve cinsiyetçi değil sokakta yaşayan hayvanlara da düşman
WhatsApp Görsel 2025-08-27 saat 13.16
Çiğli Belediyesi işyeri temsilcileri: "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz"
AP25055666113278
Gazze’de kıtlık ve katliam, İsrail’de protesto var