Bayraklı Şehir Hastanesi şantiyesindeki işçiler isyanda

İnşaat işçileri haklarını istiyor. İki aydan fazladır maaşlarını alamayan işçiler mücadele bayrağını kaldırdı. İzmir Gerçek’ten Efe Can Tan’ın haberi:

İzmir’de açılış için gün sayan Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yapımı süren birimlerin şantiyesinde isyan sürüyor.

Türkerler Holding-Gama ortaklığında süren inşaat sürecinde daha önce barınma koşulları, yemeklerin kalitesizliği ve ödeme gecikmeleri nedeniyle birçok kez isyan eden işçiler yeniden ayaklandı.

600’den fazla işçi 2 aydan fazla süredir ödenmeyen ücretler ve kötü yemekleri protesto etmek için yemekhanede eylem yaptı. Çatal ve kaşıklarla masalara ve duvarlara vuran işçiler işvereni ıslıklarla ve yuh çekerek protesto etti.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’ndan (İYİ – SEN) yapılan açıklamada, “İnşaat işçisi köle değildir. İzmir Bayraklı şehir hastanesi şantiyesinde calışan aralarında üyelerimizin de olduğu inşaat işçileri 2 aydan fazla ödenmeyen ücretler ve kötü çıkan yemekleri protesto etmek için yemek hanede tüm taşeron işçilerin katıldığı protesto eylemi yapıldı” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan sendika temsilcilerinin eylemin ardından işverenle sorunun çözümü için bir araya geldiği de öğrenildi.

ilginizi çekebilir

nehirden
İstanbul'da Filistin protestosu: “Maersk’a geçit yok, İsrail’e ambargo”
test
Şenol Karakaş ile perspektifler 3 | Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Sürecine Saldırılar, 19 Mart Sonrası Hareketin Geleceği
rm
Şişli’de söyleşi: Roni Margulies’in polisiye edebiyatı