Antikapitalistler: “Barış ve güven içerisinde yaşamak istiyoruz!”

Antikapitalistler kampanyası, Beşiktaş’ta yaşanan bombalı saldırılar üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklama şöyleydi:

“10 Aralık’ta Beşiktaş’ta gerçekleşen bombalı saldırıda 38 kişi hayatını kaybetti. Bu geçtiğimiz bir sene içerisinde Türkiye’de gerçekleşen 17. bombalı saldırı.

Hiçbir saldırı meşru değildir. Gerekçesi ne olursa olsun, devletin şiddetinin ürettiği çelişkileri derinleştirmekten, insanları sokaktan ve sivil siyasetten uzaklaştırmaktan başka hiçbir şeye faydası olamaz.

Ancak bunu salt asayiş ve güvenlik sorunu olarak gösterip saldırganları kınamanın, saldırıları “hain ve alçak canilerin” kötülüklerine indirgemenin, sorunun ne açıklanmasına ne de çözümüne katkı sağlamadığı açık.

Şans eseri hayatta olduğumuzu hissettiğimiz ve her gün daha da boğucu hale gelen bu havayı dağıtmanın yolu dünyada ve Türkiye’de barış için çaba

göstermekten, savaşların bir an önce bitmesi için adım atmaktan geçiyor.

“Mili çıkarları” masum insanların hayatlarının üstünde tutan siyasetlerin bize ne kadar değer verdiği açık.

Dehşet ve belirsizlik değil, barış ve güven içerisinde yaşamak istiyoruz.

Antikapitalistler Platformu
12 Aralık 2016

ilginizi çekebilir

hesa_shahed_136_drones
ABD imparatorluğunun güvenilirliği hızla azalıyor
81df22b9-8feb-427e-aee9-d6eaf5c189db
İktidarın tasfiye planı ve Yeni Parti
taklit
Yeni Parti yeni olabilecek mi? Şenol Karakaş anlatıyor