AKP’nin savaş politikalarının sonucu: Erdoğan’dan MHP’ye anayasa ittifakı çağrısı

Tayyip Erdoğan, AKP ile MHP arasında “asgari değil azami müşterekler” olduğunu söyleyerek faşist partiye anayasa konusunda ittifak yapma çağrısında bulundu.

Savaş politikaları hükümetle MHP’yi birbirine yakınlaştırıyor.

Yeni anayasa çalışmaları konusunda AK Parti ile MHP’ye birlikte hareket etme çağrısı yapan Erdoğan, “İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Sadece iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367’yi bulamayabilirler o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. Ben inanıyorum ki millete gitmenin yolu açılsa, millet böyle bir yeni anayasaya ‘evet’ diyecektir. Ben milletimize bu noktada güveniyorum. İktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin değil, azami müştereklerin olduğuna inanıyorum. Azami müştereklerin olduğu iki görüş, iki yapı eğer bir araya gelir de böyle bir milli ve yerli anayasayı eğer oluşturursa, bu millet de kendisi için, kendi dokusunu yansıtan milli ve yerli bir anayasaya ‘evet’ diyecektir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki bu adım da kararlı bir şekilde atılır.”

ilginizi çekebilir

mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı
WhatsApp Image 2025-12-20 at 12.38
Barış ve hayvan hakIarı
AFP__20251205__87982C9__v2__HighRes__TopshotSyriaConflictAnniversary-e1765111851246
Suriye politikası barışı zorluyor