AKP’nin özgürlük anlayışı: Savaş çığırtkanlığı “mizah özgürlüğü”ymüş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, İstanbul’un Cihangir semti üzerinde F-16 savaş uçaklarının alçak uçuş yapmasını isteyen mesajı retweet etmesini “mizah özgürlüğü” diyerek savundu.

Aktay, Habib Çelik adlı bir Twitter kullanıcısının, “Üç F16’yı Cihangir üzerinden gece gece alçak uçuş yaptırsın” mesajını Twitter hesabından retweetlemişti.

Aktay, bu paylaşımının ardından gelen tepkilere şaşırdığını belirterek şöyle konuştu:

“Bu bir espri. Bu ülkede mizah özgürlüğü var. Kimse bunu ciddiye alacak değil., Eğer ciddiye alınacaksa nasıl bir ülke olduğumuzu sorgulamamız gerekir. Tamamen mizah. Yüzde yüz mizah. Millet gülsün, eğlensin; bazıları da düşünsün, ibret alsın, diye söyledim.”

ilginizi çekebilir

student
Gazze’nin 2026 Sınıfı
krv-yerel-secimler-ikinci-tur-afd-kaybetti
Saksonya-Anhalt Şoku: Nazi AFD yüzde 43,8
65ac022508ccf6
Almanya’da faşizmin önlenebilir yükselişi: Saksonya-Anhalt eyalet seçimlerinde neonazi AfD zafer kazandı