AKP’den camilere ‘iş güvenliği’ hutbesi: Tedbirde aşırılık Allah’a güveni sarsar!

Türkiye’yi iş cinayetlerinde dünya liderliğine taşıyan, 12 yıllık iktidarında uyguladığı neoliberal politikalar ve kâr hırsı nedeniyle 15 bin işçinin ölümüne neden olan AKP, katilliğini örtmek için fazla iş güvenliğinin doğru olmadığını anlatan hutbeler hazırlatıyor.

İstanbul Müftülüğü’nün kentteki tüm camilerde okutulmak üzere hazırladığı cuma hutbesinde, iş cinayetlerini önlemek için alınacak tedbirlerde ölçülü olunması gerektiği savunuldu. Hutbede, “Bu husustaki aşırılık Yüce Allah’a güveni sarsan bir davranış haline dönüşür” ifadelerine yer verildi.

Müftülüğün internet sitesinde yer alan, ‘Hayat, tedbir ve takdir’ başlıklı hutbede, iş kazalarında insan unsurunun etkin olduğu, tedbirsizliğin acı sonuçlarının yürekleri yaktığı belirtilirken, “Tedbirler alınarak yapılan işlerde sorunların ortadan kalkacağı veya en aza ineceği kuşkusuzdur” deniliyor.

Taraf‘ın haberine göre, hutbede ‘bela ve musibet’ olarak tanımlanan iş cinayetlerinin temelinde sorumsuz davranışlar ve yanlış kader anlayışı olduğu ifade edilse de tedbirde aşırılığın ‘Allah’a güveni sarsan bir davranış’ haline dönüşeceği gerekçesiyle ölçülü olunması isteniyor.

hutbe

ilginizi çekebilir

2025_09_09T143003Z_1272711583_RC28OGAYYLOD_RTRMADP_3_NEPAL_PROTESTS
Asya’da mücadele dalgası: Yozlaşmış ve baskıcı yönetimler düşüyor
1625358843701
Brezilya’da bir dönüm noktası: Darbeciler ilk defa soruşturulup cezalandırıldı
Cosmopolitan_Manifest_1191_af474cc8a9
Sadece Manifest'e değil kadınların özgürlüğüne saldırı