Akbelen Ormanı’nda jandarma karakolu, hukuksuzluk ve baskı

Havayı kirleten, iklimi değiştiren termik santrallerine kömür tedarik etmek için ormanı yok eden açgözlü kapitalistler, devlet yöneticileri tarafından alenen destekleniyor.

Akbelen Ormanı’nı yok etmeye karşı 4 yıldır süren mücadelenin merkezi olan nöbet alanı, 12 Eylül sabahı Jandarma tarafından basıldı.

Eylemciler nöbet yerinin dışına çıkartılıp, çadırlarına ve eşyalarına el kondu.

Alanın bulunduğu yer özel mülkiyetti ve Hasan Toprak adlı bir vatandaşa aitti. Hasan Toprak’ın resmi belgeye imza attığı söyleniyor. 3 kişinin evine gelip, kendisinden imza aldığı iddia edildi. Ormanlarını savunan İkizköylüler Toprak’ın okuma yazma bilmediğini ve jandarmanın kendisine ait araziye girişini engellediğini duyurdu. Hasan Toprak, Milas Kaymakamlığı’na başvurarak arazisinde jandarma faaliyeti hakkında bilgi verilmesini istedi.

Söz konusu imza, Jandarmanın özel mülkiyete izin girip özel eşyalara elkoyması, valilik eliyle bunun yapılmasına gerekçe gösterildi. Köylüler bu durumu protesto ediyor.

Limak ve IC-İçtaş ortaklığındaki YK Enerji ortaklığının çıkarları görülüyor ki köylülerden ve ormandan üstün tutuluyor.

Jandarma için ormanın içinde karakol bile kuruldu.

Eylemciler bu durumu protesto ederek dayanışma çağrıları yapıyor.

ilginizi çekebilir

nehirden
İstanbul'da Filistin protestosu: “Maersk’a geçit yok, İsrail’e ambargo”
test
Şenol Karakaş ile perspektifler 3 | Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Sürecine Saldırılar, 19 Mart Sonrası Hareketin Geleceği
rm
Şişli’de söyleşi: Roni Margulies’in polisiye edebiyatı