Darbeyi daha fazla silah değil daha fazla demokrasi püskürtür!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Darbelere karşı milletimizin ruhsatlı silah almasının önü açılacak” dedi.

TRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç şunları söyledi: “Şimdi vatandaşın ruhsatlı silah almasında önüne engel çıkartılıyor. Bu, sayın İçişleri Bakanımız bununla ilgili yasal düzenleme talep edecek, milletimizin ruhsatlı silah almasının önü açılacak.

Türkiye’de olay oluyor, birbirini vurmalar. Bakın çoğu ruhsatsız silahlarla oluyor. Ama darbeye teşebbüs edenlere karşı milletin meşru müdafaa hakkını savunması için ruhsatlı silah verilmesinin önünün açılması lazım. Cinayetler şunlar bunlar ruhsatlı silah almıyor. Milletin meşru müdafaa hakkı için mutlaka ruhsatlı silah alınmasının önünün açılması lazım.”

2010 yılında kaldırılan EMASYA protokolünü geri getiren, Kürdistan’daki savaşta insanlık suçu işleyen TSK mensuplarını koruyup kollayan, Ergenekon, Balyoz vb. davalardan hüküm giyen tüm darbecileri serbest bırakan AKP, şimdi de darbelere karşı “bireysel silahlanma” öneriyor.

Darbeleri durdurmanın yolu ise demokrasinin ve özgürlüklerin sınırlarını genişletecek, geniş kesimleri bir araya getirecek siyasi mücadelelerden geçiyor.

ilginizi çekebilir

1536x864_cmsv2_d050d807-a748-515d-b6c0-16c30735461a-9603036
Danimarka’nın Grönland üzerindeki hakimiyeti hakkında
1440x810_cmsv2_40d01d0f-7460-53cd-a1ac-72921ad93857-4788462
Homofobik adalet Mabel Matiz’i yargılıyor: “Bu şarkıyı bir erkeğe mi yazdın?”
1687712594055-manset-22
Kimler melek sayar?