AKP’ye göre IŞİD değil Kürtler tehdit: TSK, Kobanê’ye saldırıyor

AKP, Rojava’da Irak Şam İslam Devleti’ni (IŞİD) değil Kürt halkının savunma gücü olan YPG’yi tehdit olarak görmeye devam ediyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün, üstüne vazife olmadığı hâlde “Fırat’ın batısına PYD geçmeyecek” dediklerini ve Kürtleri iki kez vurduklarını açıklamıştı.

Bugün ise YPG Basın Merkezi, TSK’nın Kobanê sınır hattındaki YPG birliklerine yönelik 24 Ekim’de başlayan saldırılarının devam ettiğini bildirdi.

IŞİD de saldırıyor

IŞİD’in 25 Ekim’de 21.00-22.00 saatleri arasında, 26 Ekim’de ise 08.00-10.00 saatleri arasında Kobanê’ye bağlı Sirîn kasabasının Şikeyf ve Mîrveh köylerine yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlediği belirtilen açıklamada, ayrıca, IŞİD’in 26 ekimde saat 03.00-04.00 arasında Cerablus’a bağlı Hamam köyünden Kobanê’nin batısında yer alan Cadê köyüne yönelik havan saldırısı düzenlediği ve direkt sivilleri hedef aldığı, saldırıda herhangi bir kaybın yaşanmadığı ifade edildi.

ilginizi çekebilir

mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı
WhatsApp Image 2025-12-20 at 12.38
Barış ve hayvan hakIarı
AFP__20251205__87982C9__v2__HighRes__TopshotSyriaConflictAnniversary-e1765111851246
Suriye politikası barışı zorluyor