Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununa bakışı: “PKK’yı azdıran AKP iktidarıdır”

Kimi milletvekilleri Barış Bloku’nda yer alan CHP’nin genel başkanı, AKP’nin savaş politikalarına soldan ve çözüm için muhalefet etmek yerine yine milliyetçi safsataları seçti.

CNN Türk‘te katıldığı ‘Tarafsız Bölge’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “PKK’yı azdıran 13 yıllık iktidardır. ‘PKK silah depoladı çözüm sürecinde’ diyorlar. PKK ile bunlar ne görüştü? Bunlar durdu da neden 7 Haziran’dan sonra teröre başvurdular? Bunları toplum sormalı” diye konuştu.

CHP, AKP ve MHP ile birlikte Kürtlere yönelik savaş tezkeresine de bir kez daha “Evet” oyu vermişti.

ilginizi çekebilir

x-twitter
Onur Haftası'nda yasak: LGBTİ+ dernekleri ve LGBTİ+ hakları konusunda paylaşım yapan derneklerin X hesapları erişime engellendi!
manset1012-6vircd7g96os8gdag2zk
Erken seçim tartışmaları, Cumhur İttifakı'nın stratejisi ve muhalefetin açmazları
images (5)
Trump’ın tüm öngörüleri çökerken