Trump’ın vahşi planları

ABD’nin ırkçı başkanı Donald Trump, Göçmen Kervanı’nın sınıra dayandığı 2019 Mart’ında çıldırarak göçmenleri durdurmak için akla hayale sığmayacak öneriler getirmiş.

New York Times muhabirleri Michael D. Shear ve Julie Hirschfeld Davis, Beyaz Saray yetkilileriyle yaptıkları röportajları Sınır Savaşları adı altında bir kitap hâline getirip yayınlamaya hazırlanıyorlar.

Burada, 92 bin kişinin sınıra akın ettiği Mart ayındaki bir toplantıda, Trump’ın öfkeyle nasıl öneriler getirdiği de anlatılıyor.

Irkçı başkan, göçmenleri durdurmak için onları bacaklarından vurmayı, ABD-Meksika sınırını tamamen kapatmayı, sınırdaki duvarı çivilerle güçlendirip tellere elektrik vermeyi, sınıra timsahlar ve yılanlarla dolu hendekler kazmayı önermiş.

ABD’nin aşırı sağcı başkanı Donald Trump, ülkenin güney sınırında yaşananları “istila” olarak tanımlıyor. Buraya duvar yapma inadı yüzünden başlayan siyasi kriz sonucu, ABD hükümeti haftalarca kapalı kalmıştı. Duvar şimdi Pentagon’un 3.6 milyar dolar kaynak aktarmasıyla yapılıyor.

(gocmeniz.org)

ilginizi çekebilir

1032549325_0_200_4000_2461_1920x0_80_0_0_6236174a843e223f4d23a2da51730c32
Ezilenlerin mücadelesinde yeni bir umut ışığı: Barış süreci
Progress-Pride-flag
Antalya 11. Onur Haftası başlıyor!
chp-istanbul-il-baskanligi-ablukada-nobet-suruyor-1
CHP’ye kayyım tartışmaları: Anayasaya aykırı, hayır!