Açlık çeken insanların sayısı artıyor

Devletler, açlığa son verme sözünü tutmadı. Dünya nüfusunun yüzde 11’i yeterli beslenemiyor.

Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Gıda Raporu’nu kamuoyuna açıkladı.

Rapora göre:

– 2017-2018 arası bir yılda, Dünyada açlık çekenlerin sayısının 820 milyonunun üzerine çıktı. 2015’te açlık çekenlerin sayısı 785 milyondu.

– Dünya nüfusunun yüzde 11’i yeterli beslenemiyor.

– Yaklaşık 2 milyar çocuk, kadın ve erkeğin gıda güvensizliğinden farklı şekillerde etkilendiğine ve bu sayının da dünya nüfusunun yüzde 25’inden fazlasına denk geliyor.

– En kötü durum Afrika’da. Her beş Afrikalı’dan biri açlık çekiyor.

– Güney Asya’da insanların yüzde 15’i, Latin Amerika ve Karayipler’de insanların yüzde 7’si yeterli beslenemiyor. Avrupa ve Kuzey Amerika’da da çok sayıda insanın aç.

– Silahlı çatışmalar, kuraklık ya da sele yol açan iklim değişikliğinin de gıda güvenliğinin sağlanamamasında etkili.

– 2015 yılında BM üyesi devletlerin imzaladığı küresel sözleşmede yer alan, 2030’da açlığı sona erdirme hedefi de şimdiden imkansız hale geldi.

ilginizi çekebilir

hrant-dinke-oykulerle-selam-ozgurlugu-kanadinda
Kitap: “Özgürlüğü Kanadında: Hrant Dink İçin Öyküler”
Poll_Tax_Riot_31st_Mar_1990_Trafalgar_Square_-_Police_Pinned_down_cropped
Fransa'daki yangınlar Britanya'ya da sıçrayabilir mi?
18nov24-flag-8-021544-kv5git6x-023687-1IGSkW27
Kriz, "kutsal aile" ve barikat: Sermayenin kıskacında trans varoluş ve sınıf mücadelesi