Selahattin Demirtaş: “Özgür yarınlara az kaldı”

Aralarında yazar, sanatçı, gazeteci ve hukukçuların da bulunduğu bir heyet, Selahattin Demirtaş ile dayanışma amacı ile Edirne Cezaevi önünde açıklama yapmak istedi. Heyete izin verilmedi.

Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevine gitmek isteyen heyete, “Valilik yasağı var” gerekçesiyle izin verilmedi.

Heyetteki isimlerden bir kısmı ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, cezaevine girerek Demirtaş ile görüştü. Görüşme sonrası dinlenme tesisi önünde açıklama yapıldı.

Demirtaş ise şöyle bir mesaj gönderdi:

“Baskı ve zorbalık dönemlerinin panzehiridir dayanışma. El ele aşacağız bu karanlık günleri. Birlikte eşit ve özgür bir yaşamı mutlaka var edeceğiz. Bugünler geride kaldığında direnişin acı tatlı hatıralarını yad edeceğimiz dostlarımın beni ziyaretinden onur duydum.

Bizi teslim almaya çalışan kötülüğe karşı korkmadan ve kararlılıkla, iyiliği savunmaya devam etmeliyiz. Özgürlük bedelsiz kazanılmıyor, biz de ödemekten çekinmiyoruz. Geri adım atmak yok, direnmeye devam. Özgür yarınlara az kaldı, görüşeceğiz mutlaka, tekrar hoşgeldiniz, hepinize selam, sevgiler…”

ilginizi çekebilir

20250201211606-6629297137
Bahçeli’nin çıkışları, iktidarın sessizliği ve silah bırakanların geleceği
000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim